top of page

tis 08 dec.

|

Online och vi använder verktyget Zoom

Barns utsatthet på nätet!

Caroline Engvall föreläser om barns utsatthet på nätet! Under denna online-föreläsning kan du lära dig mer om detta och hur du själv kan ställa frågor och hjälpa barn i din närhet! Denna föreläsning är en del av Soroptimisternas Orange the World-kampanj - där vi uppmärksammar våldet på olika sätt.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Barns utsatthet på nätet!
Barns utsatthet på nätet!

Time & Location

08 dec. 2020 17:00 – 18:00

Online och vi använder verktyget Zoom

About The Event

Vi får insikter i bl a aktuella ärenden/sexualbrott, hur arbetar förövarna för att locka barnen, konsekvenser av spridda avklädda bilder på nätet, signaler på utsatthet och hur du kan ställa frågor och hjälpa barn som utsätts på nätet.

Det är en gratis online-föreläsning och öppen för alla! Du anmäler dig här för att få inloggningsuppgifter till mötet och vi använder oss av verktyget Zoom.

Bakgrund: Caroline Engvall är journalist, författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat "14 år till salu" (2008), "Skamfläck" (2011), "Skuggbarn" (2013), "Virtuell våldtäkt" (2014) och deckarna "Ärren vi bär" (2017), "Judasvaggan" (2018) och samt Kyrkan (2020). Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn: Nollan och nätet.

Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, hjälpsajter (safeselfie.se samt intetillsalu.se), poddar (Vägen framåt – om barn och unga i svensk sexhandel, Ecpod samt Bemötandepodden), pjäser (14 år till salu) och tv-dokumentärer (Ingen riktig våldtäkt/SVT Dokument inifrån)– samt daglig spridning av kunskap på sociala medier.

Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.Caroline Engvall är Safe selfie academys grundare och huvudlärare.

Denna föreläsning är en del av Soroptimisternas Orange the World-kampanj - där vi uppmärksammar våldet på olika sätt.

Vi Soroptimister stödjer FN:s initiativ Orange the World för att våldet mot kvinnor måste upphöra!

Det är en kostnadsfri föreläsning men vi tar tacksamt emot alla bidrag till vår fond OMSTART.

Vi vill att alla flickor och kvinnor ska ha rätt till en omstart i sitt liv, till ett liv utan våld och utsatthet. Genom vårt projekt OMSTART stöttar vi Sveriges tjej- och kvinnojourers arbete! Tillsammans kan vi göra skillnad för flickor och kvinnor, swisha ditt bidrag till

OMSTART: 123 530 02 64

Tickets

  • Föreläsning 8 december

    0,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Share This Event

bottom of page