top of page

ons 01 dec.

|

Online via Zoom

Caroline Engvall föreläser om barns utsatthet på nätet

Onsdag 1 december, kl. 11:45-12:30 kan du lära dig mer om detta och hur du själv kan ställa frågor och hjälpa ett barn i din närhet.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Caroline Engvall föreläser om barns utsatthet på nätet
Caroline Engvall föreläser om barns utsatthet på nätet

Time & Location

01 dec. 2021 11:45

Online via Zoom

About The Event

Vi får insikter i bl a aktuella ärenden/sexualbrott, hur arbetar förövarna för att locka barnen, konsekvenser

av spridda avklädda bilder på nätet, signaler på utsatthet och hur du kan ställa frågor och hjälpa barn som utsätts på nätet.

Caroline Engvall är journalist, författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat "14 år till salu" (2008), "Skamfläck" (2011), "Skuggbarn" (2013), "Virtuell våldtäkt" (2014) och deckarna "Ärren vi bär" (2017), "Judasvaggan" (2018) och samt Kyrkan (2020). Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn: Nollan och nätet.

Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, hjälpsajter (safeselfie.se samt intetillsalu.se), poddar (Vägen framåt – om barn och unga i svensk sexhandel, Ecpod samt Bemötandepodden), pjäser (14 år till salu) och tv-dokumentärer (Ingen riktig våldtäkt/SVT Dokument inifrån)– samt daglig spridning av kunskap på sociala medier.

Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.Caroline Engvall är Safe selfie academys grundare och huvudlärare.

Denna föreläsning är en del av satsningen kring vårt fokusområde "Violence against women". Nu fokuserar vi på det digitala våldet och utsattheten på nätet.

Det är en gratis online-föreläsning och öppen för alla! Du anmäler dig här för att få inloggningsuppgifter till mötet och vi använder oss av verktyget Zoom.

Välkommen!

Share This Event

bottom of page