top of page

ons 25 aug.

|

Online, via Zoom

Gratis föreläsning kring barns utsatthet på nätet

Nu fokuserar vi på det digitala våldet och utsattheten på nätet med hjälp av Caroline Engvall. Vi får insikter i aktuella ärenden/sexualbrott, hur arbetar förövarna för att locka barnen, konsekvenser av spridda avklädda bilder på nätet. Vi vill bidra till att alla ska våga och kunna "ta snacket"!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Gratis föreläsning kring barns utsatthet på nätet
Gratis föreläsning kring barns utsatthet på nätet

Time & Location

25 aug. 2021 20:00 – 21:00

Online, via Zoom

About The Event

Välkommen att delta på denna öppna online-föreläsning som vi, Soroptimist Sweden anordnar tillsammans med Caroline Engvall.

Denna föreläsning är en del av satsningen kring vårt fokusområde "Violence against women". Nu fokuserar vi på det digitala våldet och utsattheten på nätet. 

Vi får insikter i bl a aktuella ärenden/sexualbrott, hur arbetar förövarna för att locka barnen, konsekvenser 

av spridda avklädda bilder på nätet, signaler på utsatthet och hur du kan ställa frågor och hjälpa barn 

som utsätts på nätet.

När:25 augusti

Tid: 20-21

Bakgrund till föreläsaren:

Caroline Engvall är journalist, författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat "14 år till salu" (2008), "Skamfläck" (2011), "Skuggbarn" (2013), "Virtuell våldtäkt" (2014) och deckarna "Ärren vi bär" (2017), "Judasvaggan" (2018) och samt Kyrkan (2020). Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn: Nollan och nätet.

Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, hjälpsajter (safeselfie.se samt intetillsalu.se), poddar (Vägen framåt – om barn och unga i svensk sexhandel, Ecpod samt Bemötandepodden), pjäser (14 år till salu) och tv-dokumentärer (Ingen riktig våldtäkt/SVT Dokument inifrån)– samt daglig spridning av kunskap på sociala medier.

Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.Caroline Engvall är Safe selfie academys grundare och huvudlärare.

Under webinaret, om man vill, får man gärna swisha till vår fond - OMSTART - där vi stöttar Sveriges tjej- och kvinnojourer genom att de kan söka bidrag ur OMSTARTS-fonden. Det kan du också stötta denna fond - alla bidrag är välkomna! Vi vill kunna ge många jourer bidrag! Swisha 123 530 02 64 - ALLT går uteslutande till fonden. 

Frågor? Mejla till programledare@soroptimistsweden.se

Share This Event

bottom of page