top of page

mån 11 sep.

|

Online-event via Zoom

Jämställda pensioner

I genomsnitt har kvinnor 20% lägre pension än män och frågan är: hur kan pensionen bli mer jämställd? Och hur ser det svenska systemet i jämförelse med övriga länder i Norden?

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Jämställda pensioner
Jämställda pensioner

Time & Location

11 sep. 2023 19:00 – 20:00 CEST

Online-event via Zoom

About The Event

Vi gästas av Clara Berglund, generalsekretarare på Sveriges Kvinnoorganisationer och som drivit frågan kring jämställda pensioner. En kartläggning som gjorts  visar dessutom att Sveriges pensionssystem är "värst i klassen" i Norden - hur kommer det sig? Det och mycket mer om pensioner kommer vi att få ta del av under detta webinar tillsammans med Clara.  

Varmt välkommen att delta i detta öppna webinar kring pensioner. Och tipsa gärna andra om detta webinar.

Här är en liten film från Pensionsmyndigheten från maj 2023 som lyfter fram hur lång tid det skulle ta innan vi får jämställda pensioner:

https://youtu.be/D__Tdblswz0

Som onlineklubb inom Soroptimist International driver vi olika frågor kopplat till jämställdhet och detta webinar är kopplat till vårt fokusområde Ekonomisk Självständighet / Empowerment.

Det är en gratis online-föreläsning och öppen för alla! Du anmäler dig här för att få inloggningsuppgifter till mötet och vi använder oss av verktyget Zoom.

Under kvällen kommer det vara en frivillig insamling till något av våra projekt inom Soroptimist International.

Välkommen!

Share This Event

bottom of page