top of page

lör 21 nov.

|

Online event

Stop violence against Women i Göteborg

Vi Soroptimister i Göteborgsområdet kommer att vara med under Orange the World och är med i ett webinar om våld mot kvinnor!

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Stop violence against Women i Göteborg
Stop violence against Women i Göteborg

Time & Location

21 nov. 2020 12:00 – 14:00

Online event

About The Event

Ett webbinarium om våld mot kvinnor

Tid: Lördagen den 21 november 12:00-14:00.

Om du vill delta, så logga in på https://zoom.us/j/97006055983?pwd=eko4Uk1rN3ZnR2M0cWV0Y1JydkhCQT09

Våld mot kvinnor förekommer överallt och kan ha många olika ansikten. FN:s internationella dag mot våld mot kvinnor den 25 november den s k Orange Day, är startskottet för en sexton dagar lång kampanj mot könsbaserat våld.

Mäns våld mot kvinnor är ett samhällsproblem både i Sverige och över hela världen. Det skapar mänskligt lidande, orsakar sjukskrivningar, psykiska men och vårdkostnader, för att inte nämna kostnader när gärningsmannen lagförs och straffas.

Under mötet kommer vi att få lyssna till Susanne Hydén, författare till boken ”Det som ingen ser”, Katarina Idegård, samordnare i Göteborg mot hedersrelaterat våld och Zena Fialdini, Sverigechef Non Violence Sweden som kommer att tala om kvinnlig könsstympning. Det blir också ett samtal om det juridiska stöd man kan få som våldsutsatt samt en presentation av Soroptimisterna i Sveriges’ nationella projekt, OMSTART, ett stöd till tjej- och kvinnojourer. Ytterligare programpunkter kan tillkomma.

Arrangörer: Zontaklubbarna i Göteborgsregionen, UN Women Göteborg, Lex Femme och Soroptimistklubbarna i Göteborg.

Välkommen!

Share This Event

bottom of page