top of page

tors 17 nov.

|

Online-event via Zoom

Våld är inget undantag

Det är titeln på rapporten från Jämställdhetsmyndigheten. Välkommen till detta webinar för att bl a få veta hur uppgifter har kartlagts om våld av Sveriges domstolar.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Våld är inget undantag
Våld är inget undantag

Time & Location

17 nov. 2022 18:00 – 19:00 CET

Online-event via Zoom

About The Event

Vi gästas av Åsa Hjertström, utredare på Jämställdhetsmyndigheten, som kommer att ge oss insikter om rapporten: Våld är inget undantag.

Jämställdhetsmyndigheten har på uppdrag av regeringens kartlagt i vilken utsträckning och på vilket sätt våld eller andra övergrepp framförts i mål om vårdnad, boende och umgänge, samt i vilken utsträckning de beaktats i domar. Totalt har 814 domar granskats. Som rapporttiteln anger är uppgifter om våld inget undantag. Våld eller andra övergrepp mot förälder eller partner eller barn uppges i 64 procent av de granskade målen. 

Kartläggningen visar att riskbedömningar brister och att uppgifter om våld. beaktas i låg utsträckning vid målens avgörande, vilket kan få allvarliga konsekvenser. I de mål som kartlagts framkommer att barnrättsperspektivet inte sällan brister och det finns en risk att barn kan tvingas till att bo och ha umgänge med en våldsutövande förälder.

Detta webinar är kopplat till ett av fokusområdena för Soroptimist International: Violence against women. Inom detta fokusområde vill vi sprida kunskap för att förbättra för flickor och kvinnor.

Det är en gratis online-föreläsning och öppen för alla! Du anmäler dig här för att få inloggningsuppgifter till mötet och vi använder oss av verktyget Zoom.

Under kvällen kommer det vara en frivillig insamling till något av våra projekt inom Soroptimist International.

Välkommen! Tipsa gärna andra om detta webinar!

Share This Event

bottom of page