OMSTART - nationellt projekt för att stötta Sveriges tjej- och kvinnojourer

Ett fokusområde vi har som organisation är Våld mot kvinnor: 1 av 3 kvinnor världen över utsätts för våld någon gång i sitt liv. Sverige är inget undantag!
 

Ett sätt vi uppmärksammar detta fokusområde dvs Våld mot Kvinnor, är genom vårt nationella projekt som heter OMSTART. Vi vill att alla flickor och kvinnor ska ha rätt till en omstart i sitt liv, till ett liv utan våld och utsatthet. Här gör Sveriges tjej- och kvinnojourer en stor insats och det vill vi stötta på olika sätt. 
 

Vi Soroptimister har gjort skillnad för kvinnor sedan 1921. Under 2020 var det  dags för ännu en insats, en omstart för våldsutsatta flickor och kvinnor i Sverige! Alla pengar går oavkortat till projektet! 

Jourerna ansöker om bidrag och under hösten 2021 hade vi tre ansökningstillfällen. Genom vårt nätverk ger vi också möjlighet att stötta lokalt - det kan t ex handla om klädinsamling eller att man på plats skänker leksaker. 

Även under 2021 kommer vi att stötta Sveriges tjej- och kvinnojourer - tyvärr har våldet mot kvinnor ökat under pandemin.

Mer information om ansökan finns på Soroptimist Swedens huvudsida: 

https://www.soroptimistsweden.se/soroptimist/projekt/omstart/

KORT OM OSS/in brief

Sverigeklubben är den nationella och digitala klubben inom Soroptimist Sweden, vi är en del av Soroptimist International.
 

Vi träffas digitalt en gång i månaden, minst en gång om året träffas vi i samband med Unionsmötet och en spontanträff då och då.

När? Vi försöker variera dag för våra digitala möten och events, så att  så många som möjligt kan vara med. Kolla in vad som är på gång under Möten/Events & Meetings

Vad handlar mötena om? Vi har ofta en inbjuden specialist som berättar om ett aktuellt ämne med koppling till något av våra fokusområden.
 

Vi välkomnar alla kvinnor som vill stödja vårt arbete för en mer jämställd värld!

© 2019-2022 by Soroptimist Sweden - Sverigeklubben.

FACEBOOK / INSTAGRAM

#soroptimist #soroptimistsweden #soroptimistinternational
#soroptimistinternationalofeurope

Vill du veta mer? Ta del av vårt nyhetsbrev eller läs mer här om medlemskap