top of page

OMSTART - nationellt projekt för att stötta Sveriges tjej- och kvinnojourer

Ett fokusområde vi har som organisation är Våld mot kvinnor: 1 av 3 kvinnor världen över utsätts för våld någon gång i sitt liv. Sverige är inget undantag!
 

Ett sätt vi uppmärksammar detta fokusområde dvs Våld mot Kvinnor, är genom vårt nationella projekt som heter OMSTART. Vi vill att alla flickor och kvinnor ska ha rätt till en omstart i sitt liv, till ett liv utan våld och utsatthet. Här gör Sveriges tjej- och kvinnojourer en stor insats och det vill vi stötta på olika sätt. 
 

Vi Soroptimister har gjort skillnad för kvinnor sedan 1921. Under 2020 var det  dags för ännu en insats, en omstart för våldsutsatta flickor och kvinnor i Sverige! Alla pengar går oavkortat till projektet! 

Även under 2021 kommer vi att stötta Sveriges tjej- och kvinnojourer - tyvärr har våldet mot kvinnor ökat under pandemin och vi fortsätter att lyfta den viktiga frågan om mäns våld mot kvinnor.

Mer information om ansökan finns på Soroptimist Swedens huvudsida: 

https://www.soroptimistsweden.se/soroptimist/projekt/omstart/

Tuff vardag.png

2021 är det extra fokus på det digitala våldet.

Skyddande dörr 2.png

Nätet har inga skyddande dörrar! Vi vill bidra till att bekämpa utsatthet och digitalt våld.

Läs mer om digitalt våld här - du får tips och råd om vad digitalt våld innebär, vad du som vuxen kan göra för att förhindra att barn blir utsatta.

För att få kunskap kring barnens utsatthet på nätet har Soroptimisterna i Sverige anlitat författaren, journalisten och föreläsaren Caroline Engvall. Hon driver Safe Selfie Academy där både barn och skolpersonal/idrottsledare får verktyg för hur man ska vara och agera på nätet, vad blir konsekvenserna av att skicka nakenbilder osv.

Ta gärna del av vårt webinar med henne här (YouTube)

bottom of page