Vi Soroptimister stödjer FN:s initiativ Orange the World

En kampanj som är över hela världen - vi färgar världen orange för att uppmärksamma våldet mot kvinnor! Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld.

Våld i hemmet istället för att vara en trygg plats är oacceptabelt. Det finns också många olika sorters våld: kontroll som gör att man inte får röra sig fritt och träffa vem man vill, psykisk våld, sexuellt våld, ekonomisk våld... Listan fortsätter och kan tyvärr göras lång. Våldet mot kvinnor måste upphöra!

 

Statistik om döda, misshandlade och våldtagna finns i officiella register men mörkertalet är stort. Det är inte många som vågar att anmäla men hjälp finns.

Vi vill att alla flickor och kvinnor ska ha rätt till en omstart i sitt liv, till ett liv utan våld och utsatthet. Här gör Sveriges tjej- och kvinnojourer en stor insats och det vill vi stödja på olika sätt.

 

Genom vårt projekt OMSTART stöttar vi Sveriges tjej- och kvinnojourers arbete och det kan du också stötta!

Swisha till OMSTART: 123 530 02 64

Missa inte våra onlineföreläsningar!
Se Möten eller klicka här
Är du orolig för någon i din närhet?

Ta kontakt med en tjej- och kvinnojour www.roks.se eller www.unizon.se
Man kan också ringa Kvinnofridslinjen: 020-50 50 50

KORT OM OSS/in brief

Sverigeklubben är den nationella och digitala klubben inom Soroptimist Sweden, vi är en del av Soroptimist International.
 

Vi träffas digitalt en gång i månaden, minst en gång om året träffas vi i samband med Unionsmötet och en spontanträff då och då.

När? Vi försöker variera dag för våra digitala möten och events, så att  så många som möjligt kan vara med. Kolla in vad som är på gång under Möten/Events & Meetings

Vad handlar mötena om? Vi har ofta en inbjuden specialist som berättar om ett aktuellt ämne med koppling till något av våra fokusområden.
 

Vi välkomnar alla kvinnor som vill stödja vårt arbete för en mer jämställd värld!

© 2019-2022 by Soroptimist Sweden - Sverigeklubben.

FACEBOOK / INSTAGRAM

#soroptimist #soroptimistsweden #soroptimistinternational
#soroptimistinternationalofeurope

Vill du veta mer? Ta del av vårt nyhetsbrev eller läs mer här om medlemskap