Stoppa våldet mot kvinnor och flickor!
Orange the world #OTW i Göteborg

Den 25 november infaller Orange Day – den internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor och flickor. Den dag då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma, manifestera och belysa problemet med våld mot kvinnor. Detta är en kampanj som är över hela världen - vi färgar världen orange för att uppmärksamma våldet mot kvinnor! Färgen orange symboliserar en ljusare framtid utan våld.

Här i Göteborg genomför fyra ideella organisationer event på Nordstadstorget och webinarer för att uppmärksamma och sprida information kring våldet mot kvinnor och flickor på olika sätt.
Vi som arbetar ihop är Lex Femme, UN Women Göteborg samt Soroptimist Internationals och Zonta Internationals klubbar i Västsverige.

1.png

Event på Nordstadstorget

​Välkommen att komma till Nordstan lördagen den 20 november mellan kl. 11- 13:30.​

Programmet är än så länge preliminärt men vi kommer att gästas av Christell Andersson och Carita Marchini som driver podden ”Det gömda våldet som ingen ser”.  

 

Lex Femme kommer att informera om hur man arbetar för att stötta våldsutsatta kvinnor och dessutom är politiker inbjudna till en utfrågning av hur man tänker genomföra regeringens 40 punktsprogram för att bekämpa mäns våld mot kvinnor i vår stad. Fler programpunkter kommer!


Organisationerna som arrangerar detta är också på plats med informationsbord och representanter.

24 nov

Webinar: Att förhöra en våldtagen kvinna 

Mer information kommer inom kort!

3.png

Webinar: Barnens utsatthet på nätet med Caroline Engvall

Under denna lunchföreläsning får vi insikter i bl a aktuella ärenden om sexualbrott, hur arbetar förövarna för att locka barnen, konsekvenser av spridda avklädda bilder på nätet, signaler på

utsatthet och hur du kan ställa frågor och hjälpa barn som utsätts på nätet.

Föreläsning via Zoom, klicka här för anmälan

 

Bakgrund, Caroline Engvall:

Hon driver sedan ett decennium flera projekt som hjälper barn som utsätts för brott på nätet, bland annat utbildningsmaterial för socialtjänst, skolor och rättsväsende, hjälpsajter (safeselfie.se samt intetillsalu.se), poddar (Vägen framåt – om barn och unga i svensk sexhandel, Ecpod samt Bemötandepodden), pjäser (14 år till salu) och tv-dokumentärer (Ingen riktig våldtäkt/SVT Dokument inifrån)– samt daglig spridning av kunskap på sociala medier. 
 

Hon har föreläst för riksdag och regering i frågan samt blivit engagerad av Drottning Silvia och prinsessan Sofia att prata om ämnet, både privat och för Childhood Foundation.Caroline Engvall är Safe selfie academys grundare och huvudlärare.

 

Caroline Engvall är journalist, författare som har skrivit flera böcker om barn i svensk sexhandel, bland annat "14 år till salu" (2008), "Skamfläck" (2011), "Skuggbarn" (2013), "Virtuell våldtäkt" (2014) och deckarna "Ärren vi bär" (2017), "Judasvaggan" (2018) och samt Kyrkan (2020). Dessutom aktuell med topplisteböckerna för barn: Nollan och nätet.
 

National Committee Logos_CMYK_UN_Swedish_SWEDEN.jpg
Zonta says No.jpeg
Lex Femme.jpg
Blue Soroptimist.png